• English
  • O nás

    American Liberator History z. s. je nestátní nezisková organizace věnující se organizaci kulturních a vojensko historických akcí. Spolek se zaměřuje na rozvoj vojenských tradic, péči o válečné veterány, ochranu kulturně historického dědictví a hodnot, údržbu a renovaci historické techniky, podporu sportovních a technických aktivit obyvatelstva, sbírkovou činnost a muzejnictví, pořádání kulturně historických akcí a podporu mládeže a pořádání volnočasových aktivit pro děti.

    American Liberator History z. s. se věnuje oživování historie a uchování vojenských tradic. Jsme hrdí na to, že naši členové již od roku 2018 organizují kulturní a vojensko-historické akce, které přibližují veřejnosti důležité události z naší minulosti.

    Jedním z našich významných úspěchů je získání exkluzivního zázemí v bývalé raketové základně u Brna – VZA Mokrá Horákov. Zde je k dispozici střelnice, airsoft park a tankodrom pro vojenskou techniku, což nám umožňuje uspořádat ještě autentičtější a poutavější akce.

    Vize naší organizace je ambiciózní – rádi bychom vybudovali v Brně historicko-vojenské muzeum, kde bychom mohli prezentovat rozsáhlou sbírku zbraní, dobových uniforem a vojenské techniky. K dosažení tohoto cíle hledáme podporu a spolupráci s Jihomoravským krajem a městem Brnem.

    Již velmi brzy představíme velkolepou ukázku osvobození Brna, atentátu na Heydricha a s tím spojené divadelní představení o událostech druhé světové války. Chtěli bychom vytvořit tradici vzpomínkových událostí v Brně a okolí, podobně jako se to děje v Praze, Plzni a Ostravě.

    V současné době rozšiřujeme naše aktivity o spolupráci s nadačními fondy a centry pro válečné veterány. S vaší podporou můžeme přispět na pomoc českým veteránům a dětem v nouzi. Věříme, že společně můžeme učinit velké kroky k oživení a zachování našeho historického dědictví.

    American Liberator History z. s. spolupracuje se společností American Liberator, která se specializuje na sběratelství a prezentaci historických vojenských zbraní. Tento unikátní projekt se zaměřuje na zbraně z období let 1890 až 1975 a je zasvěcen uchování historie prostřednictvím sbírky, úschovy a prezentace zbraní, techniky a bezpečnostního materiálu. Posláním společnosti American Liberator je nejen uchovat tyto historické artefakty, ale také představit je veřejnosti jako klíčovou součást naší společné minulosti. Tento závazek k historickému vzdělávání je dále rozšířen nabídkou zážitkových střeleb pro jednotlivce i firmy.

    V rámci historicko-vojenských akcí, včetně zážitkových střeleb, spolupracujeme s partnerem, fotografickým studiem SEDLAK FOTO. Tento partner s námi sdílí vášeň pro historii a je zodpovědný za zachycení nezapomenutelných momentů našich akcí. Je důležité zdůraznit, že všechny fotografie pořízené SEDLAK FOTO jsou chráněny autorským zákonem. To znamená, že jakákoli úprava, kopírování nebo další využití těchto fotografií bez předchozího písemného souhlasu autora je nezákonné. Respektujeme práva a tvůrčí práci našeho partnera a očekáváme, že stejný respekt projeví i naši účastníci a návštěvníci.

    American Liberator History z. s. tímto prohlašuje, že není členem žádné organizace, politické strany, sdružení nebo hnutí přímo potlačující či omezující základní práva jednotlivců nebo skupin, či jiné organizace, politické strany, sdružení nebo hnutí takovouto činnost podporující. Zároveň ani takovou organizaci, politickou stranu, sdružení či hnutí nijak nepodporuje. Veškeré fotografie nebo videa na webových a sociálních stránkách slouží pouze k ilustračním, divadelním či filmovým účelům.